Gotuj z Julią - Niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchni

Bostońska stacja Telewizyjna  WGBH rozpoczęła emisję serii programów telewizyjnych Julii Child

pod tytułem French Chef.

Program ten otrzymał nagrodę Peabody  a rok poźniej Emmy.

Jej kolejnymi programami  kulinarnymi- Julia Child & Company towarzyszły ksiązki kucharskie o tych samych tytułach.

Niniejsza ksiązka to owoc czterdziestu lat wspaniałej współpracy  z kolegami po fachu i przyjaciółmi .

Wpadliśmy na jej pomysł w czasie planowania serii telewizyjnej ,złożonej z urywków moich wsześniejszych programów.

Autorka wielu książek i jednocześnie najsłynniejsza kucharka świata jest przykładem jak można  nakładem swojej pracy ,

pasji osiągnąć wszystko.

Julia Child nie była urodzoną kucharką,miłość do kuchni zrodziła się podczas wyjazdu do Loary,gdzie zasmakowły jej francuskie potrawy.

Zaczęła szperać w przepisach i tworzyła też własne,zaczęła uczęszczać do Le Cordon Bleu ,najlepszej kulinarnej szkoły Świata.

Przepisy prerzęntowane w tej ksiązce przydadzą się każdemu,od skomplkowych i egzotycznych do lekkich i  łatwych

w przygotowaniu.

89.00 zł
Autor: 
Julia Child
Dostępność produktu
Produkt dostępny
Nr kat.: 978-83-62908-82-0