Gotuj z Julią - Niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchni
Bostońska stacja Telewizyjna WGBH rozpoczęła emisję serii programów telewizyjnych Julii Child
pod tytułem French Chef.
Program ten otrzymał nagrodę Peabody a rok poźniej Emmy.
Jej kolejnymi programami kulinarnymi- Julia Child & Company towarzyszły ksiązki kucharskie o tych samych tytułach.
Niniejsza ksiązka to owoc czterdziestu lat wspaniałej współpracy z kolegami po fachu i przyjaciółmi .
Wpadliśmy na jej pomysł w czasie planowania serii telewizyjnej ,złożonej z urywków moich wsześniejszych programów.
Autorka wielu książek i jednocześnie najsłynniejsza kucharka świata jest przykładem jak można nakładem swojej pracy ,
pasji osiągnąć wszystko.
Julia Child nie była urodzoną kucharką,miłość do kuchni zrodziła się podczas wyjazdu do Loary,gdzie zasmakowły jej francuskie potrawy.
Zaczęła szperać w przepisach i tworzyła też własne,zaczęła uczęszczać do Le Cordon Bleu ,najlepszej kulinarnej szkoły Świata.
Przepisy prerzęntowane w tej ksiązce przydadzą się każdemu,od skomplkowych i egzotycznych do lekkich i łatwych
w przygotowaniu.